Wat is Pitch & Putt Golf

Pitch en Putt is een laagdrempelige variant van het gewone golf. De overeenkomsten met golf zijn dat de baan net zo is aangelegd (met greens, bunkers e.d.) en dat het materiaal hetzelfde is (clubs en ballen). De verschillen met het gewone golf zijn dat de afstanden van de holes veel korter zijn, dat je maar 2 clubs nodig hebt in plaats van een hele tas vol, dat je zonder ervaring de baan op mag en dat er geen kledingvoorschriften zijn. Kortom, Pitch en Putt is hét golfspel voor iedereen! De ervaring leert dat Pitch en Putt leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar. Voor jongere kinderen is het erg moeilijk en is Voetgolf wat leuker/makkelijker om te doen.

Als je bij ons komt voor een rondje Pitch en Putt, alleen of met een kleine of grote groep, beginnen we altijd met een korte instructie. Hierbij wordt verteld waar je op moet letten, hoe je de club moet vasthouden en wat de spel- en huisregels zijn. Eigen materiaal is niet nodig want dat is bij de prijs inbegrepen. Na de uitleg mag je zelfstandig de holes gaan spelen. Kom je met meer dan 4 personen dan word je opgesplitst in teams (max. 4 per groepje).

We hebben een 18 holes baan en het duurt ongeveer 2,5 uur om alle holes te lopen. Het is ook mogelijk om de halve baan, 9 holes, te spelen. Bij groepen spreken we meestal een tijdsduur af van 2 uur omdat we hebben gemerkt dat bij groepsuitjes 18 holes vaak net wat te lang is en 9 holes juist te kort.

Laagdrempelig, sportief, gezellig, iedereen kan meedoen, lekker buiten … dát is Pitch en Putt! Nog een groepsuitje te organiseren? Twijfel niet langer en kom Pitch en Putt spelen op onze prachtige baan bij het Eiland van Maurik (Betuwe).

Waarom is Pitch en Putt in Maurik hét ultieme groepsuitje?

  • Iedereen kan aan de activiteit meedoen
  • Betaalbaar
  • Gezellige horeca
  • Complete arrangementen met eten/drinken
  • Midden­Nederland
  • Mooie omgeving
  • Ook andere activiteiten op dezelfde locatie: Voetgolf, e-Chopper rijden en Minigolf

Een groepsactiviteit in de buitenlucht

Onze prachtige baan in het hart van de Betuwe vormt het decor van gegarandeerde gezelligheid. Want Pitch en Putt Golf is met recht de golfvariant voor iedereen. Laagdrempelig, lekker in de buitenlucht en nog sportief ook: wie houdt daar nou niet van!?